Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Vampyrerna lever!

Det blev seeent igår kväll, och dagen rundades av med att jag såg om Interview with the vampire för ungefär femtielfte gången. Jag håller den som en av mina absoluta filmfavvisar, om inte till och med som den allra största. Så många odödliga (mouhaha, jävligt passande ordval) scener, Brad Pitts och Tom Cruises dubbeltydiga nojsande och vampyrtemat från Anne Rices The Vampire Chronicles. Det är starkt, vackert och i mina ögon helt oemotståndligt - och Brad blir aldrig sexigare än med ett par riktigt vassa hörntänder.

Jag måste nog ge mig in i att försöka analysera min fascination för vampyrer någon gång. Den är nämligen stor. Jag kommer inte riktigt ihåg var det började, men jag har slukat vampyrfilmer och böcker hela livet. Alltifrån Bram Stokers klassiker till riktigt slabbiga b-produktioner.

I morse blev det ännu en dos vampyrer. Kollade nämligen dagens eurovisionnyheter och såg att Schweiz nu har valt ut sin låt för årets Eurovision Song Contest. Den ska göras av DJ Bobo, den schweiziske kungen av ostig eurodance, som hade sin storhetstid i mitten av 90-talet med hmm... klassiker som t.ex. Somebody dance with me.

Låten heter Vampires are alive och är i sig knappast ett mästerverk. DJ Bobo låter som han alltid gjort. Verser med tafflig pratsång och en refräng med klistereffekt som sjungs av en tjej som inte ens får synas i videon. Enligt konceptet beror väl det senare på att hon inte har stora bröst och kläm på chica dansrutiner, hur de nu ska lösa det i Helsingfors i maj.

Men videon... haha... jag älskar den! Man har klämt ihop alla klichéer från vampyrfilmerna jag älskar tillsammans med en stor gotisk dansensemble till tre minuters hämningslös vampyrorgie. DJ Bobo blir inte sexigare i vassa hörntänder, och Schweiz kan få det tufft i Eurovision ännu en gång, men det här kan bli årets scenshow i Helsingfors och videon känns redan som en eurovisionklassiker:
Vampyrerna lever! Reviewed by Fred on 13:42:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.