Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Veckans koll på Europa

Ok, nu känner jag mig åtminstone nåågot mindre bakisutslagen än jag gjort resten av dagen. Dags att ta sitt ansvar och fortsätta på den tidigare inslagna vägen och sammanfatta senaste veckans nyuttagna Eurovisionbidrag.

Efter tre semifinaler hade Island igår sin final av årets Söngvakeppni Sjónvarpsins. Jag har inte haft koll på deras semis överhuvudtaget, men om vinnaren, Ég les í lófa þínum, verkligen var den bästa låten så känns det lika bra det. Det lär knappast bli någon final för Island i år heller. Känner du igen artisten, Eiríkur Hauksson? Då är du förmodligen (också) en eurovisionnörd. Han har nämligen deltagit för både Island (1986) och Norge (1991) tidigare. Dessutom har han de senaste åren representerat Island i de tvsända förhandsvisningarna av bidragen.

Även titelförsvarande Finland var framme vid final igår. Det blir lite tyngre tongångar i år också, men den här gången latexfritt. Hanna Pakarinen är tydligen stor i Finland, och jag tror nog hon kan få en schysst placering med Leave me alone. Men vinner igen, det gör de inte.

Irland är också redan klara för årets final efter en topp10placering förra året med ännu en seg ballad, Every song is a fucking ballad, eller vad den hette. I år bestämdes redan på förhand att folkmusikbandet Dervish skulle framföra årets irländska bidrag. Av de fyra låtar de framförde i finalen valdes genom teleröstning They can't stop the spring. Och nej, det är inte uptempo i år heller, men lite cred kan de få för att den faktiskt låter irländsk.

Även Nederländerna valde ut artisten i förväg. Efter att ha misslyckats i semin två år i rad hoppas man kunna ändra på det genom att åter skicka Edsilia Rombley, som blev fyra 1998 när hon tävlade med Hemel an aarde. Av hennes tre låtar valde man Nooit meer zonder jou. Klokt, om de ska ha någon som helst chans. Jag tippar att det blir tufft ändå. Låten är väl trevlig, får lite vibbar av Anastacias One day in your life, men den kommer ju ingenstans.

Trenden håller i sig. Bland de bidrag som tagits ut hittills finns inget som känns som en vinnare. Vi skulle i stort sett kunna skicka vilket av våra finalbidrag som helst och ta hem hela skiten. Nåja, förutom Tommy Nilsson då, så klart.

övre raden: Island, Finland nedre raden: Irland, Nederländerna
Veckans koll på Europa Reviewed by Fred on 21:26:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.