Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Laura Tesoro vann den belgiska finalen

Laura Tesoro
Ikväll blev säsongens tredje eurovisionbidrag klart när Belgien var framme vid final i sin nationella uttagning Eurosong 2016!

Efter att ha sett de fem bidragen premiärframföras i förra veckans show hade jag inga högre förväntningar på finalen - det kändes mest som frågan om vilket av de fem alternativen som kommer att få den tvivelaktiga äran att slåss om eurovisionsemifinalens bottenplaceringar för Belgiens räkning. Nivån höjdes dock ett snäpp ikväll när bidragen för första gången framfördes med en fullfjädrad scenshow. Om inte annat illustrerar det rätt fint att eurovision inte bara handlar om låtarna utan om ett helhetspaket av låt, artist och framförande...

I en första röstningsomgång stod tittarna för hälften av rösterna medan den andra halvan kom från tio internationella jurygrupper, varav en kom från Sverige. På sätt röstade man fram två superfinalister, min favorit Tom Frantzs (om jag nu tvunget måste välja en favorit i det här startfältet) och finalens mest fartfyllda bidrag, det med Laura Tesoro - det senare med ett rätt rejält poängmässigt försprång i den första röstningsomgången där hon blev såväl juryns som tittarnas favorit. I superfinalen låg allt i händerna på tittarna - som valde What's the Pressure med Laura Tresoro!

Nae alltså... det här håller inte - den 19-åriga The Voice-tvåan Laura är väl inte helt bortkommen, och nog lyfte det här med den fartfyllda showen, men det faller på låten. Den discofunkiga What's the Pressure med sitt Another One Bites the Dust-riff känns alldeles för platt och poänglös. Jag står fast vid mitt inledande omdöme - det ska till ett smärre under på väg mot Stockholm i maj om det inte ska ta slut för Belgien redan i Eurovision Song Contests semifinal den här gången.

Här är alltså det belgiska bidraget What's the Pressure med Laura Tesoro - därunder hittar du hela kvällens resultat. (Du hittar allt om bidragen som är klara för Stockholm samt övriga deltagarländers planer här):

Resultatet i den första röstningsomgången



Poäng


Internationella juryn
Tittarna
Totalt
1.
Laura Tesoro - What's the Pressure      
(Sanne Putseys, Louis Favre)
107
120
227
2.
Tom Frantzis - I'm Not Lost
(Tom Frantzis, Yves Gaillard)
100
100
200
3.
Adil Aarab - In Our Nature          
(Adil Araab, Bas Kennis, Will Knox, Joes Brands)
79
80
159
4.
Amaryllis Uitterlinden - Kick the Habit
(Amaryllis Uitterlinden)
79
70
149
5.
Astrid Destuyver - Everybody Aches    
(Niko Westelinck)
65
60
125

De internationella jurygruppernas poäng



AZE
FRA
GRE
UNG
IRL
LET
MON
NED
SVE
UK
Totalt
1.
Laura Tesoro
8
12
10
12
12
12
12
12
10
7
107
2.
Tom Frantzis
12
10
12
8
8
10
8
8
12
12
100
3.
Amaryllis Uitterlinden
7
6
6
10
10
6
10
7
7
10
79
3.
Adil Aarab
10
7
7
7
7
8
7
10
8
8
79
5.
Astrid Destuyver
6
8
8
6
6
7
6
6
6
6
65

Resultatet i superfinalen



Poäng från tittarna
1.
Laura Tesoro – What’s the Pressure

2.
Tom Frantzis – I’m Not Lost

Laura Tesoro vann den belgiska finalen Reviewed by Pierre on 22:55:00 Rating: 5

5 kommentarer:

  1. Tror tyvärr inte att Tom hade kunnat göra så mycket batter, och med Laura så får vi i alla fall lite fart och Disco åtminstonde. ;-)

    SvaraRadera
  2. Tycker helt tvärtom! Belgarna valde det bidraget som stack ut mest och som troligtvis skulle göra det i Eurovision också. I'm Not Lost å andra sidan tyckte jag från första början var slätstruken och banal och tilltalade mig inte alls. Väldigt nöjd med resultatet! Men jag känner att vi kommer vara oense om det ända in i maj ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nja, vi lär nog inte vara särskilt oense - för min del var det mest frågan om pest eller kolera så jag hade nog känt mig ganska oengagerad i det belgiska bidraget oavsett vilket de valt faktiskt. :)

      Radera
  3. Alltså nej, detta bidraget kan jag nästan garanterat säga redan nu kommer få det mycket svårt i semifinalen. Hoppas åtminstone att hon har kul i den för där lär hon stanna. Och nej, den kommer inte växa.

    SvaraRadera
  4. Tycker hon är lite vek som sångerska och låten kunde ha proddats bättre, men det är ju inte för sent än... Att bli starkare och göra om, menar jag.

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.