Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

The Ark for Helsinki!

Då var det klart! Sverige kommer ganska väntat att representeras av The Ark och The worrying kind i Eurovision Song Contest i Helsingfors den 12e maj. Visst ställde jag väl visst hopp till Måns, men både juryn och folket var överens om vinnaren och på det hela taget är det ett bra val. Vi kommer inte att behöva skämmas i Finland, tvärtom, jag tror vi kan nå en riktigt schysst placering där. Några kortisar om kvällen innan festen fortsätter;

- Helt otroliga 2,8 miljoner röster kom in! I höstas fick Alliansen majoritet i riksdagsvalet med 2,6 miljoner röster...

- Juryn och folket var överens om vinnaren, tvåan och Tommys sistaplats men skiljde sig också åt rejält på några punkter. Juryns trea Sarah Dawn Finer var folkets sexa, men juryns åtta Marie Lindberg var folkets fyra. Att Marie bara fick ynka fyra poäng av juryn tippar jag beror på hennes sura toner och uppmaningar till juryn att inte rösta på sådana.

- Sonja Aldén blev slagen av Mums Mums och Sebastian i Örnsköldsvik, men vändan i Andra Chansen ökade förmodligen och helt rättvist på hennes popularitet. Nu hamnade hon sexa, bland annat före just Sebastian. Sebastian som för övrigt blev nollad av folket och hamnade åtta. Arrogans ger inga poäng av folket.

- Intressant också att kika på hur sammanlagda poängen blev för respektive deltävlings bidrag. Gävlebidragen drog ihop 355 poäng, Göteborgsbidragen 318 poäng , Ö-viksbidragen 272 poäng och ooops... Jönköpingsbidragen, dvs Anna Book och Tommy Nilsson, höstade in summa en (1) poäng. Man var alltså inte helt fel ute när man tyckte att första deltävlingen var en riktigt seg start.

- Årets pausunderhållning, melodifestivalmusikalprylen är, vid sidan av deltävlingen i Jönköping, årets stora besvikelse. Idén lät riktigt kul på pappret, men i praktiken föll det platt, framför allt på grund av ett manus som inte engagerade.

- Vi slapp inte Carola i år heller. Hon är ta mej fan överallt. Var det bara jag som tyckte att hon dessutom drog ut på varenda sekund hon fick synas i rutan? Nu hotar hon dessutom med att ställa upp igen nästa år. Blir vi aldrig av med människan?

Till sist, som sig bör, vi kör vinnaren en gång till:

Mer om finalen finns här: SvD, DN, Expressen, Aftonbladet.
The Ark for Helsinki! Reviewed by Pierre on 21:58:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.