Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Eurovision Song Contest 2007 - Montenegro

Stevan Faddy - Ajde kroči

Efter att förra året ha blivit självständiga från Serbien dagen före Eurovision Song Contest i Athen deltar nu Montenegro i tävlingen under egen flagg för första gången. För debutanter är de knappast annars, efter årtionden som deltagare som del av Jugoslavien. Eller som senast när det begav sig, 2005, då montenegrinska No Name nådde sjunde plats med Zauvijek moja tävlande för Serbien-Montenegro.

Faktum är att No Name även vann förra årets uttagning i Serbien-Montenegro med låten Moja ljubavi. Den fick dock aldrig tävla i ESC pga av en röstningsskandal där de montenegrinska jurymedlemmar inte gett något av de serbiska bidragen ett enda poäng, vilket ledde till att publikens och teleröstarnas favorit, Ludi letnji ples med Flamingosi, bara blev tvåa. No Name buades ut när de skulle framföra sin vinnarlåt och Serbien-Montenegro valde, åtminstone officiellt, att dra sig ur tävlingen. Känns som ett tecken på att det nog var en bra idé att länderna blev två.

Till årets svenska melodifestival skickades det in 3234 bidrag. Att jämföras med de 16 bidrag den montenegrinska juryn i år hade jobbet att reducera till de tio som skulle delta i deras final. Vinnare blev där den 21-årige Stevan Faddy, som vann på sitt tredje försök på lika många år, med låten Ajde, kroči (Come on, step up).

Det här känns som en riktigt trist debut för Montenegro. Stevan har ingen utstrålning och känns helt malplacerad i något som väl är tänkt som en rockpoplåt. Jag brukar tycka det är kul när länderna sjunger på sitt eget språk, men det här är undantaget som bekräftar regeln. I refrängen lyckas Stevan nämligen låta som hittepåspråket jag använde för att sjunga till ABBA när jag ännu inte kunde engelska. Jag skulle bli mycket förvånad om han kommer ens i närheten av en finalplats.


Senaste fem: -

Vinnare: -

Andra bloggar om: ,
Eurovision Song Contest 2007 - Montenegro Reviewed by Fred on 11:39:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.