Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Eurovision Song Contest 2007 - Nederländerna

Edsilia Rombley - On top of the world

När Edsilia Rombley nådde fjärdeplatsen 1998 med Hemel en aarde var det första gången Nederländerna nådde topp fyra sedan 1975, då Teach-In vann med Ding-a-dong. Att t.ex. jämföras med Sverige, som varit placerade på topp fyra åtta gånger under samma period. Nederländernas bästa placering efter 1998 är Marlaynes tiondeplats året därpå med One good reason. I ljuset av det kan man kanske förstå att Nederländerna i år valde att återigen satsa på Edsilia.

I en direktsänd show i februari fick hon framföra tre låtar, samtliga skrivna av hennes man, Tjeerd Oosterhuis, och efteråt valdes en av dem ut att bli årets nederländska bidrag. Juryn bestod av - Edsilia Rombley! Liiite udda, eller hur?

Hon valde Nooit meer zonder jou, en uptempolåt med soulkänsla. Från början insisterade hon på att den skulle sjungas på originalspråket även i ESC, precis som hon gjorde med Hemel en aarde, vilket förövrigt var senaste gången Nederländerna skickade ett bidrag på nederländska. Sedan dess har det varit engelska för hela slanten med undantag för förra årets öhh... påhittade språk. Det blev dock en engelsk version till slut. Nooit mer zonder jou blev On top of the world.

Och förlorade därigenom sitt sista lilla uns av egen karaktär. Det här är nämligen en riktigt slätstruken historia. Hon beskriver själv låten som powerful, medan jag tycker att det är precis vad den inte är. Hon har helt uppenbart rösten, men precis där man tycker att hon borde ha utnyttjat den till att lyfta låten händer absolut ingenting. Hon sjunger on top of the world I sing out loud, men istället för en fet höjning och ett crescendo maler den bara på, liksom Nederländernas statistik som ständiga förlorare i Eurovision Song Contest lär göra.

Senaste fem: 2006: semi 20e 2005: semi 14e 2004: semi 6a final 20e 2003: 13e 2002: -

Vinnare: Fyra gånger; 1957, 1959, 1969 och 1975.

Andra bloggar om: ,

Eurovision Song Contest 2007 - Nederländerna Reviewed by Fred on 21:40:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.