Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Gudomligt, Frankrike!

Eller nåja, det var väl kanske att ta i, men efter att fransmännen i månader hållit hemligt vad de tänker skicka till årets Eurovision Song Contest och bara mumlat om att det blir något som ska kännas nytt och helt annorlunda känns det ganska fantastiskt att de faktiskt fixar att leva upp till hypen de byggt upp.

Idag tillkännagavs nämligen att Frankrike kommer att representeras av Sébastien Tellier, fransk kung av electropop, och låten Divine. Han skulle kunna beskrivas som en gemensam nämnare för stora namn inom modern fransk musik som Air, mr Oizo och Daft Punk och hör onekligen till gräddan av vad fransmännen skulle kunna skicka. Själv föll jag som en fura för hans musik när jag via en bekant fick höra balladen La Ritournelle från det hans förra album för ett par år sedan.

Divine, som är producerad av ena halvan av Daft Punk, Guy-Manuel de Homem Christo, ligger med på hans sprillans nya tredje album Sexuality och beskrivs av honom själv som en tribut till the Beach Boys och en oskuldens tid när det enda som räknades var att ha kul.

Det är rätt tveksamt om eurovision-Europa kommer att ta Divine i sin famn, men egentligen spelar det mindre roll; fransmännen förnyar tävlingen i en spännande riktning och ska ha all respekt för att de tar tävlingen på allvar. Själv är jag för tillfället rätt hyggligt lyrisk över Divine;

Andra bloggar om: , ,
Gudomligt, Frankrike! Reviewed by Pierre on 16:38:00 Rating: 5

1 kommentar:

  1. Och du är inte ensam.
    Jag har gått i basker med en baugette under armen hela kvällen!

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.