Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Plagiat i Melodi Grand Prix?

Vad vore Eurovision Song Contest utan plagiatanklagelser? De känns närmast som ett obligatorium och nu är det dags för säsongens första. Efter att Maria Haukaas Storeng igår knep en av finalplatserna i norska Melodi Grand Prix första deltävling har tvtittare reagerat på att hennes låt Make my day är misstänkt lik den tidigare eurovisionvinnaren Céline Dions hit Because you loved me från 1996.

Merethe La Verdi, upphovsman till Marias låt tillbakavisar bestämt anklagelserna. Döm själva, plagiat eller inte? Marias låt till vänster, Célines till höger:

Källa: Verdens Gang x2
Plagiat i Melodi Grand Prix? Reviewed by Pierre on 10:42:00 Rating: 5

12 kommentarer:

  1. nei det er ikke plagiat. misunnelig for at vi vant MGP?

    SvaraRadera
  2. ja det er mye å være misunnelig over... høyere regninger er jo noe alle vil ha. men låten er jo utrolig lik, til og med teksten

    SvaraRadera
  3. Anonyma: Jag tar inte ställning i mitt inlägg - jag refererar innehållet i en artikel i Verdens Gang, som väl är en norsk tidning..? Alexander Rybak var en värdig vinnare i Eurovision Song Contest.

    SvaraRadera
  4. Absolut ett plagiat. Satt och tittade på VG direkt efteråt för att se om de hade skrivit om det. Inget tvivel. Samma uppbyggnad, nästan samma text men bara lite "up-beat".

    SvaraRadera
  5. Helt enig, plagiat. Piano introen er også tatt fra MJ's "Man in the mirro"

    SvaraRadera
  6. Om man letar efter plagiat, så hittar man ju alltid nån låt som är mer eller mindre lik. Tycker inte det är så farligt, det är ju sällan det är grova och uppenbara fall av plagiat i festivalen.

    SvaraRadera
  7. På vilken måte er Make My Day Og Because You Loved Me like? Jeg er Celine Dions største fan og det ikke snakk om at det er plagiat her altså. Ærlig talt, det er ingen grunn til og begynne en hekse jakt på grunn av den kanskje kan ha noen få lik heter.. og hva så??

    SvaraRadera
  8. Fin sang, men jeg må si jeg er litt skeptisk, fordi den virker å være bygget opp av flere andre sanger :( Det hadde vært bedre med noe helt nytt, ikke noe man føler man har hørt mange ganger før.

    SvaraRadera
  9. helt enig. dette er nesten helt likt. både i melodi og innhold. og temaene skifter på AKKURAT samme sted.

    SvaraRadera
  10. Når jeg hørte sangen var var det første jeg tenkte plagiat.. Jeg tenke "den har jeg hørt før".. Så ingen tvil

    SvaraRadera
  11. Begynnelsen på refrenget er jo skremmende lik versene til Beyonces 'Ave Maria' også.

    Så spørsmålet begynner kanskje å gå fra plagiat til at mange popsanger bygger på den samme rytmen og melodien.

    SvaraRadera
  12. Begge låtene er kjedelg pop, ja. Men å påstå at låten er plagiat er idiotisk. bare fordi en eller annen vg reporter mener å høre at sangen til Maria Haukaas Storeng minner om en annen sang betyr ikke dette at sangen er plagiat.

    Sangene går ikke engang i samme taktart. Det er nok utrolig utrolig mange popsanger som er skrevet etter samme oppskrift og som bruker samme akkordprogresjon.

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.