Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Josefine Sundström kommenterar Eurovision Song Contest

Idag avslöjade SVT att det blir Josefine Sundström som tar över rollen som kommentator av SVTs sändningar från Eurovision Song Contest i år.

Josefin har ju redan gedigen erfarenhet av Melodifestivalen, både som artist och programledare - och dessutom delade hon ju ut Sveriges poäng vid Eurovision Song Contest 2001. Senast såg vi henne som programledare för Melodifestivalens Eftersnack nu i våras - att nu kan hon alltså lägga ytterligare en roll till meritlistan.

Det blir första gången sedan 2006 som tävlingen kommenteras av en ensam kommentator, men det tycker inte Josefine känns som en nackdel. Till SVT säger hon: Jag har aldrig varit kommentator tillsammans med någon, men däremot har jag jobbat som kommentator ensam. Så jag tror inte att mitt arbetssätt blir annorlunda ur det hänseendet. Däremot blir det skillnad när Eurovision är i Sverige. Det är ju svenska Petra Mede som är programledare, så vi vill ju naturligtvis se och höra henne. Så en stor skillnad från andra Eurovisionsändningar är att jag inte kommer att "prata över" Petra, utan vara lite tystare än vad kommentatorerna brukar vara.

Tidigare kommentatorer:
2000: Christer Lundh och Pernilla Månsson
2001: Henrik Olsson
2002: Christer Björkman och Claes Åkeson
2003: Pekka Heino
2004: Pekka Heino
2005: Pekka Heino
2006: Pekka Heino
2007: Kristian Luuk och Josef Sterzenbach
2008: Kristian Luuk och Josef Sterzenbach
2009: Edward af Sillén och Shirley Clamp
2010: Edward af Sillén och Christine Melzer
2011: Edward af Sillén och Hélène Benno
2012: Edward af Sillén och Gina Dirawi

Källa: SVT.
Josefine Sundström kommenterar Eurovision Song Contest Reviewed by Pierre on 15:00:00 Rating: 5

1 kommentar:

  1. Höll mina tummar för Pekka Heino, men Jossan blir garanterat ett bra val och framförallt blir det bra med EN kommentator istället för två. I teorin verkar det lovande då hon vill prata mindre i sändningen, minns senast Esc var i Sverige, då kacklade ju hon och Christer Lundh sönder tillställningen, framförallt omröstningen. Fröken Månsson-Colt var ju kommentator 95,98 & 00, vad kan man säg, pratkvarnen.se

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.