Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Eurovision Song Contest 2007 - Bulgarien

Elitsa Todorova & Stoyan Yankoulov - Water

Bulgarien får på sitt tredje försök att nå finalen i Eurovision Song Contest äran att inleda hela tävlingen i och med startnummer ett i semin den 10e maj. De två tidigare försöken har inte varit särskilt lyckade. Båda gångerna hamnade man på blygsamma placeringar i semifinalerna. Inte så konstigt tycker jag, eftersom de bidragen var riktiga sömnpiller. Ändring på det i år! För säga vad man vill om Water, men svår att somna till är den i alla fall. Ett neutralt omdöme skulle kunna vara att det är en etniskt färgad låt för dansgolvet med mycket slagverksinstrument. Ett negativt jag sett på ett fanforum säger att den låter som ett annalkande migränanfall känns. För min del gillar jag Elitsas röst som har ett eget uttryck och tycker att låten är riktigt skön om än lite monoton. Trots titeln sjungs förresten låten helt på bulgariska.

I uttagningen på hemmaplan var Elitsa och Stoyan överlägsna med sex gånger fler teleröster än tvåan. Så överlägsna blir de knappast i Helsingfors, men jag tror på goda chanser till en finalplats!

Jag fick fundera ett tag över varför Elitsa i svarta vingar i videon kändes så bekant, men sedan insåg jag att jag associerade till Blümchens vingar i Ich bin wieder hier.

Senaste fem: 2006: semi 17e plats 2005: semi 19e plats 2004: - 2003: - 2002:-

Vinnare: -

Andra bloggar om: ,
Eurovision Song Contest 2007 - Bulgarien Reviewed by Fred on 20:07:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.