Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Eurovision Song Contest 2007 - Cypern

Evridiki - Comme ci comme ça

Förra året utsågs Cyperns representant, Annet Artani, genom teleröstning. Uttagningen ledde till folkstorm, eftersom låten som fick flest röster trots det bara blev fyra. Rösterna redovisades nämligen regionsvis och flera regioner med relativt få röstande hade Annet som favorit, medan de folkrikaste hade Valanto Trifonos bidrag som favorit med nämnda resultat som följd.

Detta ledde till att man i år tänkte om och utsåg såväl artist som låt internt. Man satsade säkert och valde Evridiki. Ett populärt val bland såväl cyprioter som eurovisionfans. På hemmaplan har 39-åriga Evridiki en lång framgångsrik karriär bakom sig med många hits och 13 album i ryggen. Hon är dessutom väl meriterad i Eurovision Song Contest. Sedan hon debuterade i kören bakom 1983 års bidrag, I agapi akoma zi, har hon körat bakom ytterligare två bidrag och dessutom representerat landet som soloartist två gånger, 1992 med Teriazoume och 1994 med Ime antropos ki ego, vilka båda hamnade på elfte plats.

I år tävlar hon med Comme ci comme ça, skriven av pojkvännen Dimitris Korgialas. Den kan beskrivas som en electropoplåt med rockkänsla och tydlig doft av 80-tal och new wave. Texten, som är på franska och grekiska, handlar om att bryta upp från ett förhållande som gått på rutin för att leva på riktigt.

Jag tycker det här är en av årets allra bästa låtar. Den är till och med bra på riktigt, inte bara med eurovisionmått mätt. Evridiki är proffsig, låten är snygg och hon borde lätt ta sig till final. Där tror jag till och med på chans till all time best för Cypern. Trots en lång historia i ESC har Cypern nämligen aldrig nått högre än en femteplats tre gånger, senast för tre år sedan med Lisa Andreas Stronger every minute. I år förtjänar de bättre än så. Årets eurovisionhit i min iPod så här långt.

Senaste fem: 2006: semi 15e 2005: final 18e 2004: semi 5a, final 5a 2003: 20e 2002: 6a

Vinnare: -

Andra bloggar om: ,


Eurovision Song Contest 2007 - Cypern Reviewed by Fred on 13:34:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.