Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Eurovision Song Contest 2007 - Vitryssland

Koldun - Work your magic

Vitryssland väntar ännu efter tre försök på sitt första deltagande i en Eurovisionfinal. Hittills har det nämligen tagit stopp redan i semifinal, och det rejält dessutom.

Uttagningarna till årets tävling började redan i december, då tre finalister utsågs av 15 deltagare. Av dessa tre valdes sedan i januari Dmitry Koldun med låten Work your magic ut av en jury i en tvsänd show.

Dmitry är vitryss, men slog igenom när han vann den ryska upplagan av Pop Idol förra året efter att ha sjungit Scorpions Still loving you i finalen. Euww...

Texten till Work your magic är skriven av ryssen Karen Kavaleryan, samma kille som skrev texten till förra årets ryska bidrag Dima Bilans Never let you go och till Rysslands bidrag 2002, Northern girl med Premier Ministr. Den välkände (ökände?) artisten och låtskrivaren Philip Kirkorov står för musiken. Titeln kan förresten sägas passa just Dmitry särskilt bra eftersom hans efternamn betyder just magiker.

Sedan han vann uttagningen på hemmaplan har han hunnit tappa sitt förnamn som artist samt turnera runt halva Europa för att visa upp och marknadsföra sin låt i nationella eurovisionuttagningar. Han har dessutom hunnit göra en påkostad och fantastiskt kitschig video till sin låt.

Låten börjar bombastiskt, inte helt olikt ett bondtema, men lyckas inte riktigt leva upp till vad den inledningen lovar. Med dramatisk inramning glider verserna nästan omärkligt över i en refräng som faktiskt funkar riktigt bra. Jag tycker låten håller, men frågan är hur han tänker framföra den på scen med tanke på den väldigt påkostade videon?

Men men, även om hela Europa får se hans allra mest tacky sidor tror jag dock magin funkar tillräckligt bra för att äntligen ge Vitryssland den där finalplatsen. Det känns dock kluvet; Vill vi verkligen se en eurovisionfinal ifrån Europas sista diktatur? Så här låter det i alla fall när Koldun works his magic:

Senaste fem:
2006: semi 22a 2005: semi 13e 2004: semi 19e

Vinnare:
-

Andra bloggar om: ,
Eurovision Song Contest 2007 - Vitryssland Reviewed by Fred on 23:12:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.