Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Eurovision Song Contest 2007 - Island

Eiríkur Hauksson - Valentine Lost

Årets isländska uttagning måste ha varit en av årets mest ospännande nationella finaler. Eiríkur Hauksson fick nämligen drygt 60% av telerösterna i finalen med sin Ég les í lófa þínum som den hette innan den fick engelsk titel och text.

För den genomsnittlige svensken är han mest bekant som killen som brukar representera Island i SVT's årliga förhandsvisningsprogram av eurovisionlåtarna. Det gör han, trots sin jäviga sits, i år också. De programmen inleds för övrigt nästa fredag. Vi eurovisionnördar vet dessutom att han deltagit två gånger förut i ESC. 1987 var han med en äkta tysk hockeyfrilla en tredjedel av Icy i Islands allra första eurovisionbidrag, Gledibankinn, och fyra år senare representerade han Norge som del i gruppen Just4Fun med låten Mrs Thompson. Hemma på Island har 47-årige Eiríkur en lång karriär bakom sig, där han bl.a. ett tag använde det ostiga artistnamnet Eric Hawk.

Det är nu, orättvist nog med tanke på Selmas oförtjänade fiasko för två år sedan, tre år sedan Island senast var i final (minns knappt låten, men överarmarna gjorde intryck). Jag tror risken är stor att det blir ett tredje.
Eiríkur är en stark sångare och Valentine lost är en sympatisk låt som i mitt tycke dessutom fick ett lyft i och med den engelska texten. Men det räcker inte, den passerar utan att göra något större intryck.

Senaste fem: 2006: semi 13e 2005: semi 16e 2004: final 19e 2003: 8a 2002: -

Vinnare: Som bäst tvåa 1999, Selma - All out of luck

Andra bloggar om: ,
Eurovision Song Contest 2007 - Island Reviewed by Fred on 13:40:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.