Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Eurovision Song Contest 2007 - Georgien

Sopho - Visionary dream

En av årets två debutanter i tävlingen är Georgien, som efter att ha blivit aktiva medlemmar i EBU 2005 (samtidigt med förra årets debutant Armenien) nu kan göra verklighet av sin Eurovisionary dream. Vilket land står näst på tur tro? Det ligger nära till hands att gissa på Azerbajdjan som blev aktiva EBU-medlemmar tidigare i år, för det är väl knappast troligt att Libanon ångrar sig och ställer upp trots att Israel är med?

I samband med diskussioner om deltagarländerna dyker det alltid upp någon som upprört påpekar det orättvisa/felaktiga/korkade i att länder utanför Europa deltar, så det ämnet känns uttömt. Jag slänger istället ut en liten eurovisionquizfråga från andra hållet: Vilket är det enda nu existerande självständiga landet som efter årets tävling aldrig deltagit i ESC trots att det geografiskt hör till Europa? En slamkrypare? Vi får väl se...

Well, åter till Georgien. Sofico Khalvashi, eller Sopho som hon kallar sig som artist, utsågs internt medan hennes låt valdes bland fyra andra av tvpubliken vid en direktsänd show. Då hette den My story, men har någonstans på vägen fått en ny titel, Visionary dream.

Jag gillar verkligen den här låten som närmast kan beskrivas som en orientalisk Björk, men om hon ska ha några som helst chanser att gå till final lär hon vara illa tvungen att ändra sitt framförande från den nationella uttagningen (som du kan se här) radikalt. Spejsiga over the top klänningar har vi sett förut i tävlingen, men Sophos, som ger ordet festblåsa en alldeles ny dimension och lever ett alldeles eget liv under henne lär få folk att fullständigt missa att hon faktiskt har en bra låt. Låten kan knappast räknas till ESC's mittfåra, men en bra låt är en bra låt och jag tror det räcker - om bara någon kan ge henne en vettig outfit.

Senaste fem: -

Vinnare: -

Andra bloggar om: ,
Eurovision Song Contest 2007 - Georgien Reviewed by Fred on 09:22:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.