Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Eurovision Song Contest 2007 - Malta

Olivia Lewis - Vertigo

Sedan Malta gjorde comeback i Eurovision Song Contest 1991 efter sexton års frånvaro i tävlingen har man fått ihop en ganska imponerande meritlista. De har deltagit i samtliga sexton finaler sedan dess och lyckats placera sig på topp tio vid tolv av de tillfällena. Vunnit har de inte lyckats göra ännu, men väl varit tvåa två gånger, 2002 (Ira Losco - 7th wonder) och 2005 (Chiara - Angel). Ifjol blev det dock en rejäl plump i resultatprotokollet när Fabrizio Faniello bara fick en enda poäng för I do och hamnade allra sist. Malteserna lär vara revanschsugna i år!

Årets MaltaSong skulle kunna stå som illustration för uttrycket trägen vinner. Olivia Lewis, som vann överlägset med fler än hälften av alla rösterna i finalen, är långt ifrån grön i sammanhanget. Det här var nämligen inte första utan elfte gången hon deltog i den nationella uttagningen! De tre senaste tre gångerna har hon dessutom hamnat på andra plats; 2006 med Spare a moment, 2005 med Déjà vu och 2004 med Take a look. Men skam den som ger sig, nu är hon äntligen i final! Det är inte kört ännu, Magnus Carlsson!

Vinnarlåten är skriven av Gerard James Borg och Philip Vella, som också ligger bakom tre av Maltas tidigare bidrag; Claudette Paces Desire från 2000, Ira Loscos 7th wonder från 2002 och Julie & Ludwigs On again... off again från 2004. Gerard jobbar dessutom med vår egen Thomas G:son emellanåt. Tillsammans skrev de t.ex. förra årets norska gayfavorit Absolutely fabulous med Queentastic som blev fyra i norska Melodi Grand Prix.

Vertigo kan beskriva som flamencopop med orientaliska rytmer av ett slag som inte existerar någon annanstans än just i Eurovision Song Contest. Den har låga odds för en finalplats hos spelbolagen och den hissas högt i förhandstipsen på fansajterna. Det talas till och med om en chans att vinna hela tävlingen.

Vilket är helt obegripligt. I mina öron är det här en gapig och enerverande ickelåt och en vinst skulle vara en besvikelse av Tanel Padar & Dave Benton-dimensioner. Videon med Olivia som vilset trånande våp hjälper inte direkt upp intrycket... Titeln passar dock fint; berg- och dalbanan av gapiga toner ger faktiskt en viss känsla av svindel. Så, jag hoppas förhandstipsen slår helt fel, i min bok är det här ett av årets absolut sämsta bidrag. Kolla dock gärna hennes blogg här på Blogger! Den är bra mycket mer underhållande än hennes låt.

Fem senaste: 2006: 24e 2005: 2a 2004: semi 8a final 12a 2003: 25a 2002: 2a

Vinnare: -

Andra bloggar om: , ,

Eurovision Song Contest 2007 - Malta Reviewed by Fred on 22:40:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.