Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Eurovision Song Contest 2007 - Norge

Guri Schanke - Ven a bailar conmigo

Sedan Norge tog hem sin andra och senaste seger 1995 med Secret Gardens Nocturne har deras bidrag följt ett mönster. Varannat år har de hamnat på den övre halvan, och varannat på den undre. Eftersom förra årets bidrag, Christine Guldbrandsens Alvedansen, inte gick hem utan hamnade på en 15e-plats borde det innebära att årets bidrag ligger bra till för en plats på den övre, om trenden ska hålla i sig. Kommer den att göra det?

Jag har varit ett eurovisionfan sedan 1983, men 2007 slår jag utan tvekan nytt personligt rekord i schlagernörderi. Bland annat har jag för första gången följt flera nationella uttagningar live över nätet. Den norska var en av dem, och den var en riktigt positiv upplevelse. Det var proffsigt producerat och på det hela gick rätt låtar till final vilket gav en rejäl genrebredd. Här fanns den norska dansbandsdrottningen Jenny Jenssen, Rednexklonerna Dusty Cowshit, poprock med Crash, eurodance á la E-Type med Infinity och min favorit, den före detta barnstjärnan Jannicke Abrahamsen med Thomas G:sonpärlan Rocket Ride.

Nu vann ju ingen av dem, men G:son och Jannicke blev i alla fall tvåa, trots att ha gått omvägen om Andra chansen för nå final. Thomas G:son behövde dock inte vara särskilt ledsen över det eftersom han ju hade två bidrag i finalen. Det andra, latinopopnumret Ven a bailar conmigo med Guri Schanke, tog nämligen hem spelet efter att ha plockat åt sig en tredjedel av telefonrösterna. Storslam för G:son i Norge alltså!

Guri har en lång karriär som skådespelare bakom sig, främst på teaterscenen och i tv-serier, men lägger ständigt till ny bredd på sitt spektra. Hon har bidragit med sin röst i flera tecknade filmer och förra året kom hon tvåa i den norska upplagan av Let's Dance, Skal vi danse. Att uppträda som sångerska är också något hon börjat göra på senare år.

Jag tycker att Norge valde fel. Ven a bailar conmigo vill ge sken av latinsk hetta, men känns väldigt skandinaviskt kylig. Guri är ett fullblodproffs och gör sitt bästa för att lyfta låten med habil dans och klädbyte på scenen, men det räcker inte när låten saknar passion och känsla. Den är dock, som G:sons låtar alltid är, omedelbar, men jag är mycket tveksam till att det räcker för en finalplats.

Senaste fem: 2006: 15e 2005: 9a 2004: 24a 2003: 4a 2002: -

Vinnare: 1995
Secret Garden - Nocturne 1985 Bobbysocks - La det swinge

Andra bloggar om: , ,
Eurovision Song Contest 2007 - Norge Reviewed by Fred on 15:45:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.