Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Eurovision Song Contest 2007 - Polen

The Jet Set - Time to party

Polen debuterade i stor stil 1994 med den bästa debutantplaceringen någonsin, då Edyta Górniak nådde ända upp till andra plats med To nie ja. Den fina placeringen skulle dock visa sig vara en engångsföreteelse för Polens del. Sedan dess har de nämligen bara lyckats placera sig på topp tio en enda gång till, 2003, då Ich Troje blev sjua med Keine Grenzen - Zadnych granic.

De senaste två åren har de misslyckats att ens nå finalen, men med minsta möjliga marginal. De har nämligen haft extrem otur och lyckats placera sig på elfte plats i semin två gånger på raken.

I årets polska uttagning fanns dubbelt upp av svenskt deltagande. Kristna rockbandet Charizma deltog med låten Emily och Mikael Erlandsson, som deltog i vår svenska melodifestival för fyra år sedan med Tills jag mötte dig, tävlade med låten Love in the air. Ingen av dem nådde dock någon framskjuten placering.

Vann gjorde The Jet Set med Time to party, bara ett par hundra teleröster före Hania Stanich med låten Regroup. The Jet Set är ett relativt färskt band. De gjorde nämligen sin scendebut i förra årets polska uttagning, då de nådde en tredjeplats med How many people?. Sedan dess har de hunnit med ytterligare en hitsingel och ett listtoppande album.

Bandet frontas av 17-åriga ryskfödda sångerskan Sasha och den brittiske rapparen, låtskrivaren och producenten David J och deras musik kan beskrivas som dansant r&b, inte helt olik den vi hört i en rad låtar med Black Eyed Peas.

När jag först hörde låten kunde jag inte alls ta den till mig, kanske mycket beroende på den omöjliga tanken på polsk r&b. Efter att ha snurrat runt (eller vad de nu gör där) i min iPod ett par månader tillsammans med övriga bidragen har den dock vuxit sig på. Till det får läggas att de verkar funka live. Men är Europa redo för polsk r&b? Det är inte helt säkert. Själv tycker jag att de balanserar på gränsen till final. Tredje gången gillt, en tiondeplats den här gången?

Senaste fem: 2006: semi 11a 2005: semi 11a 2004: final 17e 2003: final 7a 2002: -

Vinnare: Som bäst tvåa 1994,
Edyta Górniak - To nie ja

Andra bloggar om: ,
Eurovision Song Contest 2007 - Polen Reviewed by Fred on 20:37:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.