Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Eurovision Song Contest 2007 - Armenien

Hayko - Anytime you need

Armenien, det lilla landet mellan Svarta havet och Kaspiska havet som brukar omtalas som världens äldsta stat, debuterade framgångsrikt i Eurovision Song Contest förra året. André tog sig först vidare från semifinalen och blev sedan åtta i finalen med sin Without your love på hans alldeles egna variant av engelska.

André utsågs internt av tvbolaget ARMTV på merit av de priser han vann i National Music Awards, men i år arrangerades en uttagning under dagarna tre. Först två semifinaler och sedan en final med André som värd. En jury skulle utse vinnaren, men en teleomröstning arrangerades också för att folket skulle ha en möjlighet att åtminstone säga vad de tyckte. Nu var dock juryn och folket helt överens och som vinnare utsågs Hayko och låten Anytime you need.

Hayko är en populär sångare i Armenien som vunnit flera musikfestivaler i landet och fått pris som bästa manliga sångare två gånger, 2003 och 2006. Musiken till Anytime you need har han skrivit själv och för texten står ryssen Karen Kavaleryan, som ju också ligger bakom Kolduns bidrag Work your magic som tävlar för Vitryssland. Thomas G:son är alltså inte ensam om att vara dubbelt representerad i år. Kavaleryans bidrag är ju dessutom båda i final.

Anytime you need är en romantisk ballad där större delen sjungs på engelska, medan de sista körerna är på armeniska. Den är behaglig att lyssna på men fullständigt i avsaknad av en hook, något som griper tag. Den går in genom ena örat och ut genom det andra. Trots att jag hunnit höra den rätt många gånger nu har jag ingen aning om hur den går. Det hjälper inte att Hayko har ett fördelaktigt startnummer - Armenien lär få börja om i semin nästa år.

Senaste fem: 2006: semi 6a final 8a 2005: - 2004: - 2003: - 2002: -

Vinnare: -

Andra bloggar om: , ,
Eurovision Song Contest 2007 - Armenien Reviewed by Fred on 17:21:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.