Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Eurovision Song Contest 2007 - Rumänien

Todomondo - Liubi, liubi, I love you

Efter en tveksam start i Eurovision Song Contest med placeringar i bottenregionerna vid de två första starterna i tävlingen har Rumänien repat sig rejält. Under de fem senaste åren har de, precis som Sverige, nått fyra topp tioplatser. Allra högst har Luminita Anghel & Sistem nått med sin tredjeplats för tre år sedan med Let me try, efter att ha varit etta i semifinalen.

Förra årets bidrag, Tornero med Mihai Traistariu nådde en fjärdeplats, precis före Carolas Invincible, och blev en radiohit här i Sverige och ledde till ett bejublat avslutningsnummer på Stockholm Prides tradionella schlagertorsdag förra året.

De senaste årens framgångar med bidrag av hög kvalitet gjorde att jag hade rätt höga förväntningar på Rumänien i år. Infriades de då?

I år slogs rekord inför den nationella uttagningen i Rumänien, då 259 låtar skickades in. Bland dem valdes 24 låtar ut att ävla i två semifinalheat. Bland dem fanns två bidrag med svensk anknytning; Lovestruck, som skulle framföras av tjejduon Indiggo, är skriven av Thomas G:son tillsammans med Gerard James Borg och bidraget Well-o-wee skulle framföras av RedNex.

Nu blev det inte så. Bidrag diskvalificerades på löpande band av olika skäl, och bland dem fanns svenskbidragen. Indiggo diskades eftersom de inte dök upp till genrepen inför sin semi, och RedNex bidrag diskades sedan det kvalificerat sig till final eftersom det spelats offentligt för tidigt. Sammanlagt diskades fem av de 24 bidragen.

Vann gjorde istället Locomondo med låten Liubi, liubi, I love you efter att ha fått högsta poäng av teleröstarna och varit juryns tvåa. Gruppen består av sex killar som slagit sig ihop just med tanke på Eurovision Song Contest. Strax efter tävlingen tvingades man byta namn eftersom Locomondo var upptaget av en grekisk grupp. Det nya blev Todomondo, bestående av orden todo och mondo som betyder hela världen. Vilket de tyckte var passande eftersom det är den de ska erövra, hela världen. Tjenare.

Liubi, liubi, I love you låter som en barnramsa där samma sak upprepas om och om igen samtidigt som takten ökar. Ovan på det har man använt ett av de äldsta tricken i boken om att fjäska till sig röster; man försöker klämma in så många språk som möjligt i texten. I det här fallet genom att de sex killarna sjunger samma sak på vars ett språk. På så sätt får man med både engelska, franska, spanska, italienska, rumänska och ryska.

Det är ungefär så illa som det låter. Rumäniens bidrag är en av årets stora besvikelser. Jag hoppas tilltaget straffas hårt, så de inser att de bör återgå till att skicka kvalitet.

Senaste fem: 2006: 4a 2005: semi 1a final 3a 2004: 18e 2003: 10a 2002: 8a

Vinnare: -

Andra bloggar om: , ,
Eurovision Song Contest 2007 - Rumänien Reviewed by Fred on 16:31:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.