Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Eurovision Song Contest 2007 - Belgien

The Krazy Mess Groovers - Love Power

För många var nog förra årets stora besvikelse och överraskning att förhandsfavoriten Kate Ryan, förmodligen till stor del beroende på ett stelt semifinalframträdande, inte ens gick till final med sin Je t'adore. Hon fick viss revansch i efterhand i alla fall, eftersom låten blev en sommarhit i stora delar av Europa. Statistiskt sett var hennes misslyckande dock ingen överraskning.

I Belgien turas nämligen två tvbolag om att utse Belgiens representant; det fransktalande vallonska RBTF och det flamländska VRT TV. Förra året var det det flamländska bolagets tur, och deras bidrags meritlista är verkligen inte särskilt imponerande. Sedan 1977, då Dream Express blev sjua med A million in one, two, three, har de nämligen inte lyckats skicka ett enda bidrag som placerat sig på topp 10. Det verkar nästan ha gått troll i deras försök att nå bra placeringar. Även deras bidrag före Kates, Xandees 1 Life 2004, hörde nämligen till förhandsfavoriterna, men hamnade trots det bara på 22a plats. Fantastiskt orättvist om ni frågar mig.

Det fransktalande RBTF har haft lite bättre lycka med sig. Det stod ju bakom Belgiens enda vinst hittills, från 1986 då Sandra Kim ju vann med J'aime la vie, och dessutom landets båda andraplatser. Den senaste andraplatsen kneps av Urban Trad 2003 med den låtsasetniska Sanomi, bara två poäng efter Turkiets vinnade Sertab. En ungefär lika obegriplig framgång som Xandees placering var ett obegripligt misslyckande.

I år föll RBTFs val på The Krazy Mess Groovers, eller KMG's, och låten Love Power. Elvamannabandets musik kan beskrivas som funkig souldisco i samma skola som Earth, Wind & Fire och gjorde den på 70-talet. Bandmedlemmarna, som på scenen i Helsingfors bara kommer att vara sex, uppträder alla under artistnamn. Den karismatiske sångaren kallar sig t.ex. Sexyfire och tjejen i bakgrunden är Soulflower.

Efter första lyssningen avfärdade jag snabbt det här som trist alternativt fånigt, men nu, några lyssningar senare har jag kapitulerat. Love Power känns genuint och på riktigt och svänger riktigt skönt jamiroquaiigt. Svårtippat är det i alla fall, men en finalplats är inte utesluten!

Senaste fem: 2006: semi 12a 2005: semi 22a 2004: 22a 2003: 2a 2002: 14e

Vinnare: 1986
Sandra Kim - J'aime la vie

Andra bloggar om:
, ,
Eurovision Song Contest 2007 - Belgien Reviewed by Fred on 19:41:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.