Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Eurovision Song Contest 2007 - Litauen

4Fun - Love or leave

Jag har bara gillat ett enda av Litauens hittills åtta bidrag i tävlingen, Bobby Ljunggrens och Billy Butts Little by little med Laura & the Lovers. Och det kom sist i semifinalen för två år sedan. Vilket i och för sig har en rimlig förklaring i att Laura tydligen var oförmögen att sjunga live. Hennes kackiga engelska tyckte jag däremot var riktigt... charmig. Typ. Halvtaskig engelska är nog en liten eurovisionfetish jag har. Som jag nämnt förut tyckte jag till exempel att Dima Bilans uttal förra året till och med lyfte hans låt. Underligt värre, i andra sammanhang är jag nog snarare en språkfascist.

I andra änden av skalan gick Litauens allra sämsta bidrag hittills, LT Uniteds We are the winners, och slog till med Litauens första topp tioplacering hittills när de blev sexa förra året, precis bakom Carola. För det har väl också framgått att jag har svårt att tåla de rena plojbidragen i tävlingen? Jag tar nog tävlingen på lite för stort allvar för att tycka att de känns ok, de liksom skitar ner MIN tävling. Som att sätta sig och skita i en tårta.

Den litauiska uttagningen, Eurovizija, är ett stort projekt. I år började den med tre kvartsfinaler grupperade efter nykomlingar, mer etablerade artister och nationella stjärnor. De ledde sedan via två semifinaler till final. På vägen dit strulades det en hel del. Regler ändrades, rösträknande ifrågasattes, bidrag lades till och drog ifrån. Till slut vann i alla fall femmannabandet 4fun frontade av sångerskan Julija Ritčik. De är inte särskilt kända på hemmaplan, men sägs ha en stilmässigt bred repertoar, från rock via country till jazz och blues.

Love or leave är en stillsam ballad med inslag av både country och blues som ger åtminstone mig 60-talsvibbar. Älska eller lämna? Den känns som en välplanerad kisspaus ungefär när de första ölen hunnit rinna igenom. Inte direkt dåligt, men intetsägande som musiken på just ett offentligt dass.

Senaste fem: 2006: semi 5a final 6a 2005: semi 25a 2004: semi 16e 2003: - 2002: 23a

Vinnare: -

Andra bloggar om: , ,
Eurovision Song Contest 2007 - Litauen Reviewed by Fred on 17:25:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.