Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Eurovision Song Contest 2007 - Österrike

Eric Papilaya - Get a life - get alive

Förra året deltog inte Österrike i Eurovision Song Contest. Man drog sig ur i protest mot sina dåliga resultat på senare år, och framhöll att tävlingen nu bara handlar om marknadsföring, kläder och show och inte om kvalitén på musiken. Ett koncept som de inte vill ställa upp på. De menade att de genom att skicka Global Kryner 2005 hade skickat sin yppersta musikaliska elit, och ändå fick de knappt några poäng. Konsekvensen av detta var för dem given - att dra sig tillbaka.

Ett myyycket intressant uttalande. Både med tanke på att de på senare år i mitt tycke bara skickat musikaliskt bajs, men kanske ännu mer med tanke på vad de nu skickar i år.

Själv har jag bara ett riktigt positivt minne av ett österrikiskt eurovisionbidrag. Jodå, det är väl förmodligen precis samma som för de flesta andra eurovisionbögar, nämligen Wiener Sängerknabensångaren Thomas Forstners Nur ein Lied från 1989. Med välborstat hår, midjekort syrenlila kavaj med uppkavlade ärmar och en riktigt sockersliskig ballad skriven av Modern Talkings Dieter Bohlen gick han rakt in i mitt eurovisionhjärta där han fortfarande finns kvar.

När nu det österrikiska tvbolaget ORT övertalats av eurovisionfansen att svälja förtreten och återkomma till tävlingen skickar man 28-årige Eric Papilaya, som gjort sig känd där hemma som deltagare och finalist i senaste upplagan av Starmania, Österrikes version av Idol.

Hans låt, Get a life - get alive, är skriven av internationellt renommerade teamet Greg Usek och Austin Howard och var från början tänkt för Anastacia, som dock tvingades tacka nej till den i samband med hennes timeout på grund av sin bröstcancer. Det hörs. Låten är av samma typ av arenarock och har samma yviga, svulstiga gester som Anastacias hits på senare år, men är om möjligt ännu tommare och substanslös än vad de är.

För att kompensera bristen på låt satsar man på en rejäl scenshow, bland annat i form av en jätte-Red Ribbon (låten är också officiellt tema för Life Ball, en årligt återkommande välgörenhetsbal på slottet Wiener Hofburg till förmån för AIDS-forskningen) bestående av en 700 meter lång röd fjäderboa och scenkläder designade av Vivienne Westwood beströdda med 16'000 swarovskikristaller.

Det går inte att bortse från det faktum att Eric faktiskt är en helt ok sångare som gör vad han kan med låten, och en fet show brukar kunna belönas, men hur var det nu Österrike? Varför drog ni er ur ifjol? Skärpning, get a life, eller åtminstone, skaffa er en låt.

Senaste fem: 2006: - 2005: semi 21a 2004: 21a 2003: 6a 2002: 18e

Vinnare: 1966: Udo Jürgens - Merci chérie

Andra bloggar om: , ,
Eurovision Song Contest 2007 - Österrike Reviewed by Fred on 12:25:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.