Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Nedräkning melodifestivalen - 4 dagar kvar

Torbjörn EkAftonbladets schlagerblogg hoppades att jag ska skriva om Annica Burmans I en ding ding värld under veckan. Men nae... den fanns med på listan över sådant jag skulle vilja ha med, men det föll på att den inte finns utlagd på YouTube. Så, ett upprop till alla er mellofans där ute; ni har en del jobb kvar att göra innan melodifestivalen är komplett på YouTube! Börja gärna med Annica!

Det fanns mer jag blev tvungen att hoppa över av den orsaken. Nöjet med Melodifestivalen ligger långtifrån bara i bra låtar, duktiga artister, nya stjärnor som tänds, kul kläder, glitter och glamour. En minst lika stor del av nöjet är felsteg, falsksång och magplask.

När det 1997 annonserades att Ace of Bases motor Jonas Joker Berggren skulle bidra med en låt till årets festival var förväntningarna skyhöga. Att kunna skicka ett The sign-syskon till Eurovision Song Contest kändes som en garanti för en bra placering. Ända tills dagen var inne och de båda killarna i Photogenique framförde Jokers Nattens änglar. Låtens första rader lydde...

Oscar Wilde här och nu i Utopia
leker gömma nyckeln
överkörning på Holiday Inn
luften vibrerar

...och fortsatte i samma stil. Hittills är den helt ohotad i klassen Kvalificerad Rappakalja. Kan man annat än älska sådant? Eller jo, det kunde man. 0 poäng och en sista plats kan väl knappast kallas kärlek. (Youtuba in den snarast, någon!) Update! Jag blev bönhörd! Eurofivestar lade in klippet, så här är trots allt Photogenique:

Men den har konkurrenter. Bland 1992 års låtar fanns en med titeln Venus butterfly. Vad fan var Venus butterfly? En travhäst? Det här, ungdomar, var långt innan alla svar enkelt kunde hittas via Google, och gymnasiets bibliotek gav ingen ledtråd. Låten skulle framföras av Angel, tjejgruppen från Degerfors vars bidrag till musikhistorien annars består i textraden Sommaren i city 1990, kommer du ihåg mig? Texten sades vara skriven av Nick Borgen, men eftersom han var norrman fick Bert Karlsson himself stå som upphovsman till texten.

Kvällspressen beskrev snart diffust Venus butterfly som en sexteknik, vilket inte sade en hyggligt oskuldsfull 18-åring någonting. Mer än möjligen att ordet "venus" gjorde det mindre intressant att rota vidare i.

Om Angels fiasko i festivalen berodde på att ingen förstod någonting eller på precis raka motsatsen låter jag vara osagt, men liiiite roligt är det faktiskt att man lät tjejerna sabba sin karriär på tre minuter genom att på bästa sändningstid sjunga om hur de längtar efter avancerad underredsbehandling Venus butterflystyle. Visste de vad de sjöng..?
Nedräkning melodifestivalen - 4 dagar kvar Reviewed by Fred on 18:50:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.