Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Väldigt internationellt för att vara nationellt

Det börjar kännas riktigt snurrigt med alla internationella inslag i de olika ländernas uttagning till Eurovision Song Contest. Sverige står för en hel del av de inslagen. Har ju t.ex. redan skrivit om att Thomas G:son har med bidrag i flera länder.

Ett av dem, Ven a bailar conmigo med den norska tvåan i deras upplaga av Let's Dance, Guri Schanke, fick en av de två finalplatserna i lördagens norska semifinal och hans I love you mi vida är en av fem kvarvarande låtar i Spanien. På lördag har vi fler chanser att få svenska bonuslåtar i Eurovision Song Contest. Då tävlar nämligen två svenska bidrag i den polska finalen. Love in the air sjungs av Mikael Erlandsson som deltog i melodifestivalen för fyra år sedan med Tills jag mötte dig.

Det andra svenskinslaget, Emily med Charizma, toppar flera listor på fansajter och vadslagningsfirmor och ser därmed ut att kunna ligga bra till för vinst. Charizma är ett kristet rockband i den radiovänliga skolan, och har inte gjort särskilt mycket mer väsen av sig här på hemmaplan än en radiohit för ett par år sedan med Waiting (here for me). Helt gröna i Eurovisionsammanhang är de dock inte; 2004 deltog de i den estniska uttagningen med balladen I'll give you a mountain som de hamnade på femteplats med.

Heja Sverige! Eller om det var Polen? Eller Norge? Spanien? Rumänien? Rörigt, som sagt.

Så här låter i alla fall Ven a bailar conmigo och Emily:
Väldigt internationellt för att vara nationellt Reviewed by Fred on 19:28:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.