Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Nedräkning melodifestivalen - 7 dagar kvar

Om en vecka är det dags för Melodifestivalens första deltävling. Jag tänkte därför räkna ned dagarna dit genom att varje dag frossa i mellominnen och nördfakta kopplade till melodifestivallåtar de flesta förutom de närmast sörjande glömde redan veckan efter de deltog.

Först ut: Anna Book, som ju gör comeback i år med låten Samba sambero. De flesta minns ju att hon deltog 1986 med ABC, men hur många minns att hon gjorde ett nytt försök året efter med Det finns en morgondag, med text av Ingela "Pling" Forsman? Well, det finns orsaker till att det har glömts.

Flickstackaren, (hon var 16 bast då), drogs med flunsa innan tävlingen och fick därmed stå för årets ska-hon-ställa-in-rubriker. Ställde in gjorde hon dessvärre inte. På scenen tappade hon bort melodin i första versen, kom aldrig riktigt ikapp och fanns sedan inte med bland de fem låtar som gick vidare till andra omgången. Det ryktades att hon lämnade tillställningen storgråtande och efter det skulle det alltså dröja 20 år innan hon vågade sig på en comeback. Jag smyglånade syrrans Anna Book-LP Längtar när ingen var hemma, förmodligen ganska ofta, eftersom jag upptäckte när jag fick höra den igen häromåret att jag fortfarande kan alla texterna.

Här är hennes framträdande från 1987, med Anna stylad av mamma Marita, komplett med läppglans, tantklänning och den obligatoriska tuperade 80-talsfrillan. Lyssna och njut! Eller nåt.
Nedräkning melodifestivalen - 7 dagar kvar Reviewed by Fred on 13:24:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.