Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Grattis Thomas G:son!

Samtidigt som vi skickade vidare the Ark och Marie Lindberg mot final i Melodifestivalen var våra grannar i Norge och Danmark ikväll framme vid sina nationella finaler inför Eurovision Song Contest. Båda länderna gjorde intressanta val.

I Norge blev det mycket svenskt. Eller rättare sagt mycket Thomas G:son. Han blev nämligen både etta och tvåa i uttagningen där! På andra plats hamnade Jannicke Abrahamsen med Rocket Ride, som jag skrev om i förrgår inför låtens deltagande i Andra Chansen som den alltså gick till final ifrån. Till Helsingfors skickar norrmännen latinpopiga Ven a bailar conmigo med Guri Schanke. Jag tippar att den har goda chanser att ta sig vidare från semifinalkvalet där. Grattis Thomas!

Andra chansen ja... Danmarks vinnare tog omvägen om andra chansen till en finalbiljett till Helsingfors! Har det hänt förut i någon uttagning med det förfarandet? Jag är tveksam. Danmarks deltagare i Eurovision Song Contest lär i alla fall, oavsett hur det går i semifinalen, ge en väldig massa glitter och glamour åt årets tävling. Danmarks val av DQ med Drama queen gör också frågan värd om det verkligen vore en smart idé för oss att skicka After Dark. Eller tvärtom ? Kunde kanske vara intressant med ett battle of the dragqueens.

Även Rumänien gjorde sitt val ikväll. Efter de senaste årens framgångar (3:a 2005 med Let me try och 4:a ifjol med Tornero) hade man väl vissa förväntningar på deras val. Det är dock bara att konstatera att trenden av kvalitetsbidrag från Rumänien är bruten. I år skickar de sex tomtar, Locomondo, som slåss om att komma åt mikrofonen för att på vars ett språk få sjunga om att ordet kärlek betyder samma sak överallt; Liubi, liubi, I love you. Euww.
Grattis Thomas G:son! Reviewed by Fred on 22:28:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.