Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Albanien valde Olta Boka

I år såg jag Festival i Këngës, som funkar som Albaniens nationella uttagning till Eurovision Song Contest, för andra gången. Eller ja, förra året fick det mest funka som bakgrundsbrus. Lååånga och oftast riktigt sega låtar, halvtaskig produktion och ändlösa mellanakter gjorde det rätt svårt att hålla uppmärksamheten på topp under maratonsändningarna.

I årets upplaga gick det mycket bättre. Låtarna höll sig hyggligt nära treminutersstecket, scenen liknade så smått en melloscen (om än en från '84) och det fanns ett par guldkorn, även om 29 låtar i semin och sedan 17 i finalen är i mastigaste laget. Vann gjorde till slut Olta Boka med den känslosamma balladen Zemrën e lamë peng. Jag har rätt svårt att se dess storhet, och hade hellre sett tvåan, Flaka Kralani och Doruntina Disha i sina baccaraish outfits med upptempolåten Jeta kerkon dashuri som vinnare. Albanerna verkar dock älska Olta, eller om det var låten, för hon blev inropad av en jublande publik redan i semin. Trots det, jag tror det blir tufft för Albanien i år. Igen.

Dessutom börjar det bli dags att fråga sig om vi verkligen kommer att hamna i ett balladträsk framåt våren efter Marija Serifovics seger i år. I hope not.

Andra bloggar om: , ,
Albanien valde Olta Boka Reviewed by Pierre on 16:46:00 Rating: 5

3 kommentarer:

  1. tvåan skulle absolut vinna,,,den var en vinnarlåt,,,tyvär,,tyvärr skickar domm fel sångare,,även om hon är mycket duktigt,

    SvaraRadera
  2. oltas låt var perfekt, hon kan sjunga!!! 2:an var bra också men doruntina disha och flaka krelani kunde inte sjunga live!!!!

    SvaraRadera
  3. goooooooo olta!
    you are the best!!!!!!!!

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.