Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Eurovisionkortisar

- Tjeckien har bokat datum för sin final, som går av stapeln den 26e januari. Tio bidrag, precis som förra året, kämpar om chansen att kunna förbättra den bedrövliga debutplaceringen från i år - jumboplatsen i semin för Kabát.

- Tarkan sägs ha tackat nej till att representera Turket i år. I stället gick budet till Mor ve Ötesi, ett rockband som haft stora framgångar med senaste albumet på hemmaplan. Kolla in singeln Sirket här.

- I lördags var det dags för den tionde och sista semifinalen på Island. Vann gjorde The wiggle wiggle song med Haffi haff. Ingen vinnare va..? Å andra sidan har ingen av de tio semivinnarna känts särskilt stark, det lutar åt ett svagt år för Island om de inte sitter på en riktigt grower. Nu väntar bara en andra chansenrunda innan det är klart för final den 16e februari.

- Moldavien har gjort en första sållning och vaskat fram 12 finalister av de ursprungliga 27. Finalfältet känns som en ganska jämntjock smet av rejält daterad pop med gitarr på eurovisionengelska (you know what I mean). Juryns favorit var Always will be med Olia Tira, men om de ska ha en chans att upprepa förra årets tiondeplats tror jag de ska satsa på Alexas småtrevliga elenapastish We are one. Bidragen finns att lyssna på här.

- Norrmännen har släppt vilka låtar som kommer att tävla i Melodi Grand Prix och gör en grej av att hela startfältet har inhemska upphovsmän den här gången. Vilket resulterat i titlar som Sillycone Valley, Lystgass och Two monkeys. Vi tar en kebabpizza och önskar våra grannar lycka till!

- Grekland har utsett de tre artisterna som kommer att tävla om att få åka till Belgrad, samtliga relativt nya på den grekiska scenen; Chryspa, Kalomoira Saranti och Kostas Martakis. I think I go for Kostas, om någon ger killen ett beat:

Andra bloggar om:
Eurovisionkortisar Reviewed by Pierre on 17:43:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.