Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Nedräkning till Melodifestivalen - 4

Idag gör Aftonbladet precis som jag och kollar i backspegeln inför helgens start, genom att titta närmare på hur det gått för artisterna från Melodifestivalen 1986 sedan dess. Intressant! Men när de avfärdar Style med meningen De gjorde alla mindre lyckade solosatsningar innan de drog sig undan rampljuset – med undantag för ett par nostalgiframträdanden känns det som om någon behöver styra upp det hela lite. Som tur är så finns ju någon alldeles här.

Bandets medverkan i Melodifestivalen måste snarare räknas som deras stora break. Style hade nämligen dittills haft det motigt på hemmaplan sedan de transformerades från Freestyle. Två floppande album, So chic och Visioner, hade de hunnit släppa, vilket bara vägdes upp av viss framgång på Billboards danslista med singeln Telephone.

I och med tredjeplatsen för Dover-Calais vände det rejält. Låten toppade både Trackslistan, Svensktoppen och den svenska försäljningslistan och följdes av stora framgångar under resten av 80-talet, framför allt i form de listtoppande singlarna Run for your life, Empty bed och It's a secret. Eftersom det är Melodifestival som gäller här måste ju också nämnas att de deltog igen 1987 med Hand i hand, som bara blev sexa.

Efter splittringen följde solosatsningar för alla tre. Christer Sandelin lyckades bäst med singeln Det hon vill ha, årets femte största låt på Trackslistan 1989, som höjdpunkt. Under hela 90-talet återkom sedan han och Tommy Ekman dessutom flitigt som låtskrivare och producenter åt andra artister. 2003 gjorde de comeback i Melodifestivalen med den rätt trista Stay the night som kom sist i Andra Chansen.

Jag minns fortfarande att Christer, Tommy och Gigi var det coolaste som fanns, det obegripliga i hur man kunde bli så snygg i håret och sista dansen på mellanstadiediscot till Dover-Calais. Låten håller fortfarande och ett bättre tidsdokument över modet 1986 än videon till den får man leta efter:

Ref: Aftonbladet Schlagerstjärnor då - det gör det nu och Det var jag som kastade färg på Lasse Holm. Andra bloggar om: ,
Nedräkning till Melodifestivalen - 4 Reviewed by Pierre on 16:22:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.