Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Smakprov på de tävlande i Finlands UMK 2014

Idag avslöjade det finska tvbolaget YLE de tolv artisterna som tävlar i årets upplaga av den nationella eurovisionuttagningen Uuden musiikin kilpailu, UMK, tillsammans med halvminutlånga smakprov på de tävlande låtarna.

Det är svårt att dra några växlar på de korta klippen och namnen i startfältet säger mig ingenting, men jag konstaterar att mycket låter lovande med modernt sound och bred genremässig spännvidd - med andra ord finns goda förutsättningar att kunna upprepa det faktum att man förra året stod för en av säsongens starkaste nationella uttagningar.

UMK inleds med två presentationsshower den 28 december och 4 januari där artisterna framträder inför juryn för första gången. Hela upplägget för årets upplaga av UMK hittar du här. Här är årets startfält med länkar till halvminutklippen hos YLE:

Clarissa feat. Josh Standing - Top Of The World (Paul Oxley, David Neisser, Christian Rabb, Annette Lundell, Joshua Standing)
Dennis Fagerström - My Little Honey Bee (Dennis Fagerström, Michael James Down, Niklas Hast, Andreas Anastasiou, Primoz Poglajen)
Hanna Sky - Hope (Hanna Sky, Kalle Marttila, Rolf Pilve)
Hukka Ja Mama - Selja (Lasse Hukka, Martina Myllylä, Simo Saukkola)
Jasmin Michaela - Kertakäyttösydän (Mikko Kierikki, Jasmin Michaela, Jutta Annala, Johanna Viksten, Jonas Olsson, Jani Lagerström)
Lili Lambert - Let Me Take You There (Lili Lambert, Joonas Kaikko, Lasse Piirainen)
Lauri Mikkola - Going Down (Lauri Mikkola, Tuomas Viiliäinen)
Madcraft - Shining Bright (Tom Nuorivaara, Juho Rinne, Jesse Mäläskä, Otto Uotila)
Makea - Painovoima (Makea)
Miau - God/Drug (Anu Kaukola, Henna Juvonen, MIAU, Erno Laitinen)
Mikko Pohjola - Sängyn Reunalla (Jukka Immonen, Mikko Pohjola)
Softengine - Something Better (Topi Latukka, Henri Oskár, Softengine, Jyrki Tuovinen)


Smakprov på de tävlande i Finlands UMK 2014 Reviewed by Pierre on 18:29:00 Rating: 5

2 kommentarer:

  1. Tycker efter att ha hört på alla att "Top of the world" låter mest som ett stycke som skulle kunna göra succé i Eurovision.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja den är ju den enda som är tillräckligt omedelbar för att hinna komma fram på en halvminut. Tycker det är lite tråkigt med de här korta klippen faktiskt, de säger så väldigt lite.

      Radera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.