Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Eurovision Song Contest 2007 - Ryssland

Serebro - Song #1

Face it, det är bara en tidsfråga innan Ryssland plockar hem sin första seger i Eurovision Song Contest. Inget annat land, möjligen i konkurrens av Sverige, satsar lika hårt och målmedvetet på en seger samtidigt som man lyckas träffa lika rätt i sina val.

Man har redan varit nära flera gånger. 2000 knep de sin första pallplats med Alsous Solo. Poängmässigt närmast förstaplatsen hittills var fejkflatorna i t.A.T.u 2003 när tre poäng från segern ändå bara räckte till en tredjeplats för Ne ver', ne boisia. Förra året var man så där uppe och nosade igen, när Dima Bilan blev tvåa med Never let you go. Det finns ingenting som talar emot att de kommer att återfinnas i den absoluta toppen i år igen.

Serebro, som betyder silver på ryska, är en helt nybildad grupp tänkt för en internationell marknad, skapad av ryske producenten Maxim Fadeev och bestående av de tre tjejerna Elena Temnikova, Marina Lizorkina och Olga Seryabkina. Alla tre har länge försökt slå sig fram som artister, men bara Elena är något så när bekant på hemmaplan efter sitt deltagande i Idolklonen Fabrika Zvedze/Star Factory, samma tävling som Vitrysslands Dmitry Koldun vunnit.

Ett första album tänkt att släppas direkt efter tävlingen ligger redan klart, och Fadeev har stora planer på en lansering på bred front, med Europa och Japan som första anhalter. Eurovision Song Contest ser han som en lagom uppvärmning för vad som komma skall. Som grupp har Serebro nämligen ännu aldrig uppträtt offentligt. Eurovision Song Contest blir deras första framträdande för en större publik. Trots det rapporteras det om ett säkert framträdande från repetitionerna inför finalen.

Song #1 är en modern danslåt som jag främst associerar till soundet som produktionsteamet StarGate använde för att ge hits åt t.ex. Samantha Mumba, EnVogue och Mis-teeq för några år sedan. En parallell som kanske är allra tydligast i Mis-teeqs Scandalous från 2003. För min del är det här song #2 i år, och den kan mycket väl få just silver som i serebro. En vinst är inte omöjlig, men definitivt topp fem.

Senaste fem: 2006: semi 3a final 2a 2005: 15e 2004: 11a 2003: 3a 2002: 10a

Vinnare: -

Andra bloggar om: , ,
Eurovision Song Contest 2007 - Ryssland Reviewed by Fred on 11:26:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.