Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Eurovision Song Contest 2007 - Tyskland

Roger Cicero - Frauen regier'n die Welt

Tyskland har, trots deltagande ända sedan tävlingen först såg sitt ljus 1956, bara lyckats vinna Eurovision Song Contest en enda gång. Ni minns va? Det var 1982 som Nicole tog Europa med storm med sin vita gitarr och enkla sång om fred, Ein bißchen Frieden, skriven av mr Eurovision, Ralph Siegel.

Det är nära nog omöjligt att skriva om Tyskland i ESC utan att nämna denne Siegel. Förutom Nicoles vinnarlåt är han nämligen upphovsman till ytterligare tretton av Tysklands bidrag, det senaste Lous Let's get happy från 2003. Dessutom ligger han bakom tre bidrag från Luxemburg samt Schweiz bidrag från förra året, If we all give a little med Six4One.

Känslorna inför honom är många. Lika mycket som han älskas av somliga kritiseras han för att skriva låtar enligt en balladmall och en upptempomall och vara en viktig orsak till att Tysklands riktigt stora framgångar på senare år uteblivit. Nog ligger han bakom några eurovisionguldkorn, men tiden har allt spungit förbi och ifrån Siegel.

I år blir det dock ingen Siegel i ESC. Årets tyska uttagning vanns av 36-årige Roger Cicero före Monrose och Heinz Rudolph Kunze med låten Frauen regier'n die Welt (Kvinnor styr världen). Här är lite konspirationsteori på sin plats. Varför lägger man den nationella uttagningen på en torsdag..? Och inte bara på en torsdag, utan torsdagen den 8e mars... som inte bara är just en torsdag utan också Internationella Kvinnodagen... när man har en låt med titeln Frauen regier'n die Welt i startfältet..?

Roger kommer från en musikalisk familj och har stått på scenen sedan barnsben. Han skivdebuterade inte förrän 2003, men har sedan dess hunnit släppa fem album, sålt platina och vunnit den tyska motsvarigheten till en Grammis som bästa nationella artist i klassen pop/rock, trots att han håller sig inom storbandsjazzgenren.

Frauen regier'n die Welt är inget undantag. Vi snackar swing och storbandsjazz i den skola vi förknippar med Frank Sinatra, eller varför inte med Robbie Williams album Swing when you're winning. Oavsett vad man tycker om genren finns här en riktigt schysst melodi i grunden och Cicero är ett proffs till charmknutte (även om jag inte går igång lika hårt på honom som andra) på scenen. Den rockar inte riktigt min värld, men jag gissar att poängen trots allt kommer att trilla in i jämn takt, även om han förmodligen fått ännu fler om han tajmat bättre med nämnde Williams slag för genren.

Senaste fem: 2006: 14e 2005: 24e 2004: 8a 2003: 11a 2002: 21a

Vinnare: En gång. 1982: Nicole - Ein bißchen Frieden

Andra bloggar om: , ,
Eurovision Song Contest 2007 - Tyskland Reviewed by Fred on 12:32:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.