Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Belgien - Eurosong kvartsfinal I

I år är det den flamländska delen av Belgiens tur att välja bidrag till Eurovision Song Contest. Det brukar innebära ett miserabelt resultat, alldeles oavsett vad de skickar. De senaste båda gångerna har deras bidrag funnits med bland vinnartipsen - men ändå floppat rejält. För fyra år sedan blev Xandee bara 22a med 1 life och för två år sedan misslyckades Kate Ryan med att ens nå finalen med Je t'adore. Senaste gången ett flamländskt bidrag hamnade på topp tio var för 30 år sedan, 1977 då Dream Express blev sjua med A million in one, two, three. Är det äntligen dags att lyckas bryta förbannelsen?

Det återstår att se, igår kväll var det dags för den första av fyra kvartfinaler i årets upplaga av Eurosong. Av fem bidrag skickades två vidare till semifinal, två får hänga i luften tills juryn utsett wildcards, och ett slogs ut - och jag tycker att resultatet blev klockrent:

Till semifinal:

Katy Satyn - Magical sensation
Kanske inte en magisk sensation, men för mig en positiv överraskning. Det här är ju det ena av två svenska bidrag i Eurosong i år, med fyra sjättedelar Sarek som upphovsmän, Sarek vars Genom eld och vatten får såväl mina öron som ögon att blöda. Här har de dock, i motsats till i den, lyckats sammanföra folktoner med en popmelodi i klassisk schlagerdräkt på ett sätt som inte känns billigt och utstuderat. Katy Satyn och hennes fyra synkdansande grabbar på en mörk scen ger låten en snygg och sober inramning som kanske till och med gör låten bättre än den är. Liten varningsflagg för Katys röst som inte känns hundra säker - vi vill inte ha Kate Ryan all over again. Det här kanske inte är vinnaren, men en given hit på alla vårens schlagerdansgolv.

Brahim - What I like about you
Ahh... det här var också lite otippat. Slick, snygg soul från Brahim som blev fyra för två år sedan med den mer raporienterade P.O.W.E.R. Det här är såå mycket bättre än den. Till och med sådär på-riktigt-bra. Dessvärre är jag ganska övertygad om att den här bagen inte funkar i Eurovisionformatet, så ge honom en schysst placering som en välförtjänt uppmuntran, men skicka honom inte till Belgrad. Måste kolla om han släppt mer som låter så här.

Möjliga wildcards:

Raeven - Shut down the heat machine
Ett musikaliskt inlägg i klimatdebatten från systrarna Dana och Daisy Nieddu. Vi ska nog vara glada och tacksamma för att de stackars isbjörnarnas och jordens fortlevnad inte hänger på framgångarna för den här låten. Det vore förmodligen en större insats om någon stängde av ljudanläggningen istället, så sparade vi åtminstone en smula el.

Femme Fatale - Décadence
Det här lät lite lovande på tjugosekundersklippet som släpptes inför tävlingen, där man bara hinner höra ordet Décadence två gånger till en skönt electroblippande bakgrund, och inte som i fullversionen 20. Då slapp vi dessutom det rätt tacky SM-inspirerade framförandet. Det här går bort för mig.

Utslagen:

Eva Darche - We breathe
Börjar skönt suggestivt, men håller inte vad inledningen lovar utan lägger sig snart på tomgång. Vad värre är - Evas röst svajar så man blir rent sjösjuk, vilket förmodligen beseglade hennes öde i tävlingen.

Tidigare om Belgien
Andra bloggar om: ,
Belgien - Eurosong kvartsfinal I Reviewed by Pierre on 22:46:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.