Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Semifinallottningen klar

Under en presskonferens ifrån Belgrad i eftermiddags lottades årets deltagarländer i Eurovision Song Contest, in i en av de två semifinalerna. Förra årets vinnare Serbien samt the Big 4 (Frankrike, Spanien, Storbritannien och Tyskland) är direktkvalificerade till finalen och kommer bara att delta i semifinalerna genom att rösta i en av dem.

Sverige hamnade i den andra semin, som går av stapeln torsdagen den 22 maj. På pappret ser det ut som om lottningen har utfallit med en jämn fördelning av länder som med förkärlek röstar på varandra. Vi tävlar till exempel i samma semifinal som Danmark och Island, medan Norge har sällskap av Finland i den andra.

Startordningen i respektive semifinal lottas inte förrän den 17 mars.

Startfältet i semifinal I, tisdagen den 20 maj:

Andorra, Armenien, Azerbajdzjan, Belgien, Bosnien-Herzegovina, Estland, Finland, Grekland, Irland, Israel, Moldavien, Montenegro, Nederländerna, Norge, Polen, Rumänien, Ryssland, San Marino och Slovenien. I den här semifinalen kommer också Tyskland och Spanien att rösta.

Startfältet i semifinal II, torsdagen den 22 maj:

Albanien, Bulgarien, Cypern, Danmark, Georgien, Island, Kroatien, Lettland, Litauen, Makedonien, Malta, Portugal, Schweiz, Sverige, Tjeckien, Turkiet, Ukraina, Ungern och Vitryssland. I den här semifinalen kommer också Frankrike, Storbritannien och Serbien att rösta.

Andra bloggar om:
Semifinallottningen klar Reviewed by Pierre on 17:34:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.