Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Melodi Grand Prix Danmark - Semifinal II

Efter förra lördagens svaga förstasemi låg förväntningarna lågt när det var dags för semi nummer två i Danmarks Melodi Grand Prix igår kväll. Det kan ha bidragit till att andrasemin faktiskt kändes en bra bit bättre. Åtminstone musikaliskt. Lågbudgetinramningen är och förblir ingen höjdare.

Gunhild - Vilde hjerter
Norska Gunhild inleder med att sjunga en lättillgänglig och rätt trevlig schlagerpoplåt vars refräng har tydligt släktskap med Me & My's bidrag från förra året, Two are stronger than one. Med starkare verser och en mer tonsäker sångerska hade det här kunnat vara något, nu känns det istället som att det där lilla extra saknas. Lite synd.

Julie Rugaard - Kan ikke forstå
Julie hade ett gäng eurodancehits under artistnamnet Blå Øjne i slutet av 90-talet och gör med sitt deltagande här ett försök till en comeback. Tänk att Drömhus sägs återuppstå och visar sig vara transformerat till Sanne Salomonsen. Ungefär så kul är det här.

Simon Mathew - All night long
Simon har hunnit bli ett stort namn i Danmark sedan han vann en talangshow i TV för tre år sedan. Här gör han ett stabilt framförande av en låt Andreas Johnson säkert kunnat tänka sig att ta sig an om han inte ägnat sig åt oheliga allianser. Titeln upprepas liiite för många gånger, men trots det; tävlingens bästa hittills.

Kendra Lou - Until we're satisfied
Textförfattaren Claus Christensen gjorde också texten till förra årets vinnare Drama queen, men gör inget misstag, Until we're satisfied har inget gemensamt med den. Mer än möjligen framförandets outfit overkill. Det här är en ballad som börjar trevande men tar sig när man hunnit till sticket. Dessvärre är det ungefär då Kendras röst inte riktigt pallar att hänga på.

Josefine Bisgaard Olesen & Lars Holmen Tvergaard - Sweet memories of you
Josefine och Lars blev etta och tvåa i talangshowen Sangstjerner och har här fått en låt av en av showens jurymedlemmar, Maria Montell. Nej nej, tänk inte Fame uppbackade av Kishti Tomita. Flytta istället scenariot till närmaste gymnasieskola och tänk musikfröken som plitat ihop ett nummer åt klassens ljus att framföra på åhörardagen. Rumsvarm mellanmjölk.

Sandee May - Spanish soul
Om jag ska spåna fritt och lagom fördomsfullt om vad som kännetecknar en spansk själ så är ord som passion, hetta och närvaro de som dyker upp först. Ungefär precis samma saker som saknas här. Det finns en rätt skön melodi nånstans, men Sandee står fastklamrad vid mikrofonstativet till synes oförmögen att ge låten den hetta den behövt för att bli mer än en dussinlåt.

Lasse Lindorff - Hooked on you
Debut som sångare för Lasse, som annars är mer känd som låtskrivare, bl.a. i MGP. Här framför han en soullåt som börjar rätt skönt med Motown-vibbar från 60-talet och med en refräng som snabbt fastnar. Har dock lite svårt för Lasses röst, särskilt när han mot slutet spelar över rätt rejält á la Tom Jones.

The Dreams - La' mig være
Ett punkband från Färöarna som gör en låt skriven av sångaren Hans Edward tillsammans med Chief 1 aka Lars Pedersen som redan vunnit MGP en gång, 1997 med i mitt tycke en av de sämsta låtarna som överhuvudtaget hörts i ESC; Stemmen i mitt liv. Det här är en bra bit bättre och känns som en solklar finalist och en tänkbar vinnare.

Efter pausunderhållning bland annat i form av Juanes som framförde sin hit La camisa negra tillkännagavs vilka som gått till final; The Dreams, Simon Mathew, Josefine Bisgaard Olesen & Lars Holmen Tvergaard och Sandee May. Så, de två bästa till final i alla fall, de övriga två spelar faktiskt mindre roll, i finalen lär de inte ha något att hämta.

Andra bloggar om: ,
Melodi Grand Prix Danmark - Semifinal II Reviewed by Pierre on 14:50:00 Rating: 5

2 kommentarer:

  1. hahaha
    Fan, vad lika vi tyckte här då. :)
    Till och med samma referenser här å var.

    SvaraRadera
  2. Haha... som om det vore en nyhet att vi ofta tycker lika? ;-)

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.