Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Norge: Agnete - Icebreaker

Vilket som var det bästa bidraget som inte vann sin nationella uttagning? Det är en rätt vanlig fråga när jag möter läsare och svaret i år måste bli ett av bidragen från Norges uttagning Melodi Grand Prix - Laika med The Hungry Hearts feat. Lisa Dillan! Möjligen kan man behöva diskutera kriterierna för begreppet bäst, men det är låten jag inte får ur min hjärna i år och dessutom med ett fantastiskt over the top framträdande. Ska du bara se en av låtarna som inte vann på hemmaplan i år så rekommenderar jag varmt just den!

Norrmännen hade dock helt andra planer! När rösterna fördelades efter den avgörande gullfinalen gav alla de röstande distrikten sina högsta poäng till Icebreaker med Agnete som därmed vann en överlägen seger och biljetten till Stockholm!

Agnete Johnsen vann Melodi Grand Prix Junior 2008 som ena halvan av The Blacksheeps med låten Oro Jaska, Beana. Duon försökte sedan göra om tricket i den norska uttagningen 2011, men slutade tvåa bakom Stella Mwangi med låten Dance Tonight

Låtens stora säljpunkt är det rätt brutala tempobytet i övergången mellan vers och refräng som får låten att sticka ut och kommas ihåg, även om åsikterna verkar gå helt vitt isär om ifall det är genialiskt eller outhärdligt. Själv tycker jag det är det enda som gör låten intressant! Låtens båda delar känns annars väldigt gjorda förut, i synnerhet första versen som för tankarna lite väl mycket till Euphoria. Norrmännen verkar tro på en topplacering - jag tror de får vara rätt nöjda med att de med att de når finalen och nedre halvan där, möjligen med spets om man lyckas få Agnete att lysa som en isdrottning i framträdandet!

Den officiella videon nedan är förresten inspelad på Finnmarksvidda högst upp i norra Norge där Agnete kommer ifrån - en iskall inspelning som ledde till en rejäl flunsa och inställda åtaganden under hela april för stackars Agnete.

Upphovsmän
Agnete K. Johnsen, Gabriel Alares och Ian Curnow
Startnummer
Nummer 15 i semifinal II
Se och hör
Text
engelska
Enligt oddsen
Norge rankas just nu som tjugotredje bidrag av Oddschecker
Du hittar samtliga bidrag till Eurovision Song Contest 2016 här!
Norge: Agnete - Icebreaker Reviewed by Pierre on 12:06:00 Rating: 5

2 kommentarer:

  1. Detta har nästan gått och utvecklat sig till min stora hatlåt i år! Det är faktiskt främst det frustrerande tempobytet som bara känns så otroligt krystat, gjort helt utan finess eller känsla för harmoni. Just det störningsmomentet får mig att vara mindre barmhärtig mot låtens andra brister, såsom att refrängen är en av årets mest banala. Däremot så är jag stensäker att vi får höra den i final. Vad man än tycker om låten (läs: tempobytet) så sticker den utan tvekan ut, och norrmännen kommer säkert göra ett snyggt nummer av det. Men själv orkar jag inte lyssna på den mer.
    1/5

    SvaraRadera
  2. En rätt bra låt, men tycker den inte är särskilt intressant..
    1.
    2.
    3.
    4. 
    5.
    6. Makedonien (4 av 5) 
    7.
    8.Litauen (4 av 5) 
    9.
    10.
    11.
    12.
    13.
    14.Cypern (3,5 av 5) 
    15. Malta (3,5 av 5) 
    16. Danmark (3 av 5) 
    17. Ryssland (3 av 5) 
    18.
    19. 
    20.
    21. 
    22. Polen (3 av 5) 
    23. Finland (3 av 5)
    24. Bulgarien (3 av 5) 
    25. Azerbajdzjan (3 av 5) 
    26. NORGE (2,5 av 5)
    27.
    28.
    29. Moldavien (2,5 av 5)
    30.
    31.
    32. Tjeckien (2 av 5) 
    33.
    34.
    35.
    36. GREKLAND (1,5 av 5) 
    37.
    38.
    39.
    40.
    41.
    42.
    43

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.